Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Museli zastaviť filmovanie hororu: Scenár sa za desivých okolností začal napĺňať!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: int)

SYDNEY - Austrálska filmová spoločnosť zastavila predvýrobu pripravovanej snímky "Deep Water", pretože existuje až desivá podobnosť s tragickým koncom letu MH370 malajzijských aerolínií. Nestalo sa to však prvýkrát, čo sa režisér Alister Grierson dostal do rovnakej situácie. Aj jeho predchádzajúci projekt sprevádzali neblahé okolnosti.

Horor z dielne Arclight Films rozpráva príbeh čínskeho lietadla, ktoré záhadne havaruje na odľahlom mieste v oceáne. Ako sa stroj začne prepadať do bezodnej priepasti, na preživších čaká ďalšia ťažká úloha, popasovať sa s hladnými žralokmi.

Generálny riaditeľ Gary Hamilton pre The Hollywood Reporter v pondelok uviedol, že vzhľadom na citlivosť okolností tragického pádu Boeingu 777-200 s 239 ľuďmi na palube sa rozhodli dať si chvíľu pauzu s nakrúcaním. Stalo sa tak po tom, čo malajzijský premiér Najib Razak včera na tlačovej konferencii informoval, že podľa analýz skončilo lietadlo v Indickom oceáne a všetci sú mŕtvi.

Nie je to prvýkrát, kedy sa režisér filmu Alister Grierson musel vysporiadať s nepriaznivou situáciou. Dva týždne predtým, než v roku 2011 uverejnili jeho najznámejší film Sanctum, o skupine jaskynných potápačov, ktorých expedíciu uväznila v hĺbke tropickú búrka a stúpajúca voda, zasiahli Austráliu ničivé povodne, ktoré si vyžiadali obete.

Filmár z Queenslandu sa nechal počuť, že nemôže poprieť podivné načasovanie medzi jeho projektom a skutočnou leteckou katastrofou, ale napriek tomu trvá na tom, že jeho snímka je diametrálne odlišná.

Podobnosti a načasovanie sú síce zaujímavé, ale spájať tieto dve veci dokopy považuje za veľmi ošemetné. Deep Water je podľa neho o dobrodružstve a vzrušení, ktoré sprevádza strach.

Grierson a austrálska spoločnosť ArcLight Films začali preprodukciu filmu asi osem týždňov pred skutočnou tragédiou. Kedy sa práce opäť rozbehnú, nie je jasné, ale potrvá najmenej dva roky, než sa film vôbec dostane do kín.

Lietadlo linky MH370 sa stratilo z radarov v noci na 8. marca počas cesty z Kuala Lumpur do Pekingu. Vyšetrovatelia už skôr vyjadrili podozrenie, že lietadlo niekto zámerne odklonil tisíce kilometrov od plánovanej trasy. Špekuluje sa o únose alebo sabotáži, avšak vylúčené nie sú ani technické problémy.

Pred budovou malajzijskej ambasády v Pekingu sa dnes zhromaždili desiatky príbuzných pasažierov lietadla, ktoré viezlo väčšinou Číňanov. Zúfalí ľudia sa odmietali zmieriť so správou, ktorá znamená koniec nádejí na nájdenie ich blízkych. "Malajzijská vláda nás oklamala" či "Malajzia, vráť nám našich príbuzných", zneli heslá volané davom, ktorý musel od budovy veľvyslanectva oddeľovať tím policajtov. "Čakali sme 18 dní a stále nás nechávate čakať. Ako dlho to ešte máme vydržať?" povedala agentúre Reuters jedna z prítomných žien.

Museli zastaviť filmovanie hororu:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Museli zastaviť filmovanie hororu:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Museli zastaviť filmovanie hororu:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu