Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hanba v českom parlamente: Túto vetu nemal nikto počuť

Petr Gazdík
Petr Gazdík (Zdroj: FB)

PRAHA - Mikrofón v Poslaneckej snemovni v závere dnešného rokovania opäť zachytil vetu, ktorá nebola určená verejnosti a zaznela mimo rozpravu. Neobsahovala žiadne vulgárne vyjadrenia, len vyjadrovala údiv jedného z poslancov nad tým, že podpredseda Snemovne Petr Gazdík (TOP 09 a Starostovia) neukončil rokovací deň, ale začal rozpravu o ďalšom bode.

Predsedovia poslaneckých klubov sa dohodli, že ukončia rokovania o 13:00 po niekoľkohodinovej debate o postoji vlády k situácii na Ukrajine. Gazdík však ešte začal druhé čítanie senátnej novely zákona o ochrane ovzdušia.

"Peter, veď sme sa dohovorili, že ideme domov o jednej. Je jedna hodina," zaznelo tlmene v reproduktoroch. Nie je ale jasné, ktorý z politikov tieto slová predniesol.

Gazdík na upozornenia nedbal a pokračoval v prerokúvaní zákona, ktoré ale trvalo len krátko. Schôdza Snemovne pre dnešný deň krátko potom skončila a poslanci sa opäť stretnú v utorok popoludní.

Najznámejším nechceným záznamom rozhovoru politikov zo Snemovne v poslednej dobe bol minuloročný rozhovor expremiéra Jiřího Rusnoka s vtedajším ministrom obrany Vlastimilom Pickom k úmrtiu juhoafrického politika Nelsona Mandelu. Vyplynulo z neho okrem iného, že sa Rusnokovi nechcelo cestovať do JAR na Mandelov pohreb.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu