Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Stratené lietadlo: Pravdepodobne zmizlo v južnej časti Indického oceánu

Dopravné lietadlo je stále nezvestné
Dopravné lietadlo je stále nezvestné (Zdroj: SITA)

KUALA LUMPUR - Pátranie po nezvestnom malajzijskom lietadle s 239 ľuďmi na palube dnes pokračuje 12. dňom a vyšetrovatelia stále nevedia, prečo sa boeing stratil a kde by teraz mohol byť. Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu pracujú s verziou, že lietadlo zmizlo v južnej časti Indického oceánu.

"Pracovná verzia je, že letelo na juh, a navyše, k južnému koncu koridoru (pátrania)," citovala informátora agentúra Reuters. Hovoril o prehľadávanej oblasti Indického oceánu od západu Indonézie až po západ Austrálie.

Malajzijské noviny informovali, že v letovom simulátore, ktorý vyšetrovatelia zhabali pri domovej prehliadke u kapitána lietadla, objavili pristávacie dráhy na ostrove Diego García, Maldivách, Srí Lanke a v Indii. Policajný zdroj to však podľa agentúry DPA poprel a povedal, že pokiaľ vie, experti letový simulátor ešte stále prezerajú.

Thajské ozbrojené sily v utorok oznámili, že ich radar zaznamenal lietadlo, ktoré by mohlo byť zmiznutým strojom. Hovorca thajského vojenského letectva povedal, že letelo smerom k Melackému prielivu, čo je miesto, kde ho zachytil malajzijský radar. Zachytenému signálu spočiatku nevenovali pozornosť aj preto, že sa nachádzal mimo vzdušného priestoru Thajska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu