Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Američania sa zbláznili: Na slobodu chcú pustiť člena Mansonovho gangu!

Bruce Davis
Bruce Davis (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Amerického zločinca Brucea Davisa odsúdeného na doživotie za dve vraždy, ktoré v roku 1969 spáchal s členmi tzv. rodiny Charlesa Mansona, podmienečne prepustili na slobodu. Informovala o tom dnes tlačová agentúra Reuters.

Rozhodnutie komisie však ešte bude musieť potvrdiť kalifornský guvernér Jerry Brown, ktorý vlani zamietol podobné rozhodnutie tej istej komisie s tým, že 71-ročný Davis ešte stále predstavuje pre verejnosť potenciálne nebezpečenstvo.

Muž si odpykáva doživotný trest v kalifornskej štátnej väznici od roku 1972, kedy ho súd uznal vinným z vraždy učiteľa hudby Garyho Hinmana, ktorý bol v júli 1969 dobodaný na smrť, a kaskadéra Donalda Sheu, zabitého mesiac nato.

O podmienečnom prepustení Davisa, ktorého zadržali v roku 1972 po roku na úteku, prvý raz rozhodli v 2010; na slobodu sa však nedostal, keďže vtedajší kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger rozhodnutie zamietol.

Charles Manson sa stal jedným z najviac neblaho preslávených zločincov 20. storočia v lete 1969, keď naviedol skupinu svojich väčšinou mladých stúpencov k zavraždeniu siedmich ľudí. Podľa prokurátorov išlo o súčasť jeho plánu vyvolať rasovú vojnu medzi bielymi a čiernymi Američanmi.

Najznámejšou obeťou tohto besnenia bola herečka Sharon Tateová, ktorú skupina zavraždila v jej dome spolu s ďalšími štyrmi osobami. Herečka sa nachádzala v deviatom mesiaci tehotenstva; dieťa čakala s poľsko-francúzskym filmovým režisérom Romanom Polanským.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu