Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Janukovyča obvinili z masovej vraždy, Ukrajina vydala zatykač

Viktor Janukovyč
Viktor Janukovyč (Zdroj: SITA)

KYJEV – Ukrajinská dočasná vláda dnes vydala zatykač na Viktora Janukovyča a viacerých ďalších predstaviteľov; boli obžalovaní z "masovej vraždy" kvôli streľbe na demonštrantov. Informovala o tom agentúra AP.

Noví vodcovia Ukrajiny sa snažia získať pomoc zo západných krajín, aby nahradili stratu finančnej pomoci zo strany Ruska, ktoré je rozhorčené nad zvrhnutím svojich spojencov. Moskva oznámila, že nebude rokovať s ľuďmi, ktorí viedli "ozbrojenú vzburu" proti Viktorovi Janukovyčovi. Úradujúci ukrajinský minister vnútra Arsen Avakov oznámil, že 63-ročný Janukovyč je na zozname hľadaných osôb. Naposledy ho videli na Kryme v blízkosti ruskej námornej základne v Sevastopole.

"Bol otvorený oficiálny prípad masovej vraždy pokojných občanov," napísal Avakov na svojom účte na sociálnej sieti Facebook. Odkazoval tým na streľbu policajných ostreľovačov, ktorí pripravili o život mnohých zo 82 obetí dvojdňového krviprelievania v Kyjeve, doplnila agentúra Reuters "Janukovyč a ďalší ľudia, ktorí sú za toto zodpovedné, boli vyhlásení za hľadané osoby," dodal Avakov.

Ženatý Janukovyč žil v domácnosti s družkou

Ženatý ukrajinský exprezident Viktor Janukovyč mal aj družku Ljubov Poležajovú, s ktorou žil v spoločnej domácnosti. Napísal to na svojej stránke na sociálnej sieti Facebook novinár Serhij Leščenko, ktorého dnes citovala ukrajinská tlačová agentúra Ukrinform. Revolucionári mali možnosť navštíviť exprezidentovo sídlo a vidieť, v akom luxuse žil. Je čas povedať všetku pravdu a "nazvať veci pravým menom", napísal ďalej novinár. Družka bývalého "ukrajinského diktátora" Janukovyča (63) - 39-ročná rodáčka z východoukrajinského mesta Jenakijevo - je sestrou jeho kuchárky Nadji Marincevovej. Novinár Leščenko ešte uviedol, že o kuchárke už v minulosti písal v súvislosti so svojím preverovaním čudného zoznamu pasažierov počas Janukovyčovho letu do švajčiarskeho Davosu.

Novinár dodal, že Janukovyč a Poležajová sú spolu mnoho rokov, pričom bývalý prezident sa oficiálne nerozviedol so svojou manželkou Ljudmilou. "Tento zločinec mal dvojaký meter vo všetkých záležitostiach," napísal žurnalista.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu