Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Až 50 vplyvných predstaviteľov je zapletených do masakru demonštrantov na Ukrajine

Protesty v Kyjeve
Protesty v Kyjeve (Zdroj: SITA)

KYJEV - Približne 50 ľudí vrátane osôb z ukrajinských vysokých kruhov je podozrivých z účasti na "masakre demonštrantov" počas nedávnych protivládnych protestov. Vyhlásil to dnes vplyvný predstaviteľ ukrajinského parlamentu Oleg Mahnickij, ktorého citovala tlačová agentúra Sinchua.

"Chystáme sa oznámiť podozrenie z organizovania masakrov, týkajúce sa okolo 50 ľudí vrátane vysokopostavených predstaviteľov," povedal Mahnickij, ktorý je splnomocnencom parlamentu pre monitorovanie činnosti generálnej prokuratúry.

Medzi podozrivými je niekoľko najvyššie postavených predstaviteľov polície, prokuratúr a súdov, povedal Mahnickij, mená však neuviedol.

Predseda parlamentu Oleksandr Turčynov nariadil štátnej pohraničnej službe, aby zabránila osobám, zapleteným do násilností, opustiť krajinu.

Zatiaľ prišlo počas protivládnych protestov o život vyše 80 ľudí a stovky ďalších utrpeli zranenia. Demonštrácie sa začali vlani v novembri s cieľom podporiť začlenenie Ukrajiny do EÚ, ale minulý týždeň 18. februára vyústili do násilností trvajúcich niekoľko dní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu