Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Krvavý útok na thajských demonštrantov: Po výbuchu zahynulo aj malé dievčatko

Premiérka rozpustila parlament, vypíše nové voľby
Premiérka rozpustila parlament, vypíše nové voľby (Zdroj: SITA)

BANGKOK - Život päťročného dievčaťa a zranenie ďalších najmenej 37 ľudí si vyžiadal útok neznámych ozbrojencov na protivládnych demonštrantov v provincii Trar na východe Thajska. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

K útoku došlo v sobotu neskoro večer v provincii Trat - približne 200 kilometrov východne od Bangkoku -, keď ozbrojenci, ktorí sa priviezli v dvoch dodávkach, začali z ručných zbraní ostreľovať skupinu demonštrantov a hodili na nich granát, povedal riaditeľ provinčnej polície v Trate.

Hovorca Ľudového výboru demokratických reforiem (PDRC) Akanat Promphan vyzval vládu premiérky Jinglak Šinavatrovej, aby zodpovednosť za útok zobrala na seba.

"K útokom na naše zhromaždenia dochádza opakovane, pretože vláda nerobí nič pre to, aby im zabránila a vypátrala ľudí zodpovedných za predchádzajúce incidenty," uviedol hovorca PDRC. 

Opozícia od novembra minulého roku organizuje v Bangkoku, ale aj v iných mestách masové demonštrácie s cieľom vynútiť si odstúpenie premiérky Jinglak Šinavatrovej a celého jej kabinetu. Vodcovia protestov chcú dosiahnuť vymenovanie dočasnej vlády, ktorá by realizovala sériu protikorupčných reforiem.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu