Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Zatkli mocného narkobaróna „Krpca“: Užíval si v hoteli so ženou!

Joaquín Guzmán
Joaquín Guzmán (Zdroj: SITA)

WASHINGTON – Americké a mexické úrady spoločne zatkli Joaquína Guzmána, hľadaného šéfa vplyvného drogového kartelu Sinaloa. Oznámili to dnes svetové agentúry s odvolaním sa na nemenované zdroje z administratívy USA.

Guzmán, prezývaný "El Chapo" alebo "Shorty" (Krpec), bol zadržaný v noci nadnes počas operácie v letovisku Mazatlán ležiacom na tichomorskom pobreží Mexika.  Podľa agentúry AP 56-ročného Guzmána zatkli živého a bez použitia strelných zbraní v izbe jedného z miestnych hotelov, kde sa okrem neho nachádzala aj istá nemenovaná žena. 

Na operácii sa výrazne podieľali agenti amerického  Národného úradu pre kontrolu obchodu s drogami (DEA) a agentúry U.S. Marshals Service (USMS). Totožnosť zadržaného zatiaľ nebola oficiálne potvrdená.
Guzmán figuroval na zozname najhľadanejších zločincov DEA a v Spojených štátoch čelí početným obvineniam súvisiacim s drogovou trestnou činnosťou. Washington vypísal za jeho dolapenie odmenu päť miliónov dolárov. 

Guzmánov kartel pôsobil hlavne v Severnej Amerike, ale jeho aktivity siahali až do Európy a Austrálie. Jeho gang bol výrazne zapojený do krvavej drogovej vojny, ktorá si v Mexiku od roku 2007 vyžiadala už takmer 80.000 životov. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu