Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Nezhody v americkom indiánskom kmeni sa skončili drsnou prestrelkou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ALTURAS - Štyria ľudia zahynuli a dvaja ďalší utrpeli zranenia pri streľbe a útoku nožom v sídle amerického indiánskeho kmeňa v Kalifornii. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

Policajný veliteľ v kalifornskom meste Alturas Ken Barnes uviedol, že 44-ročnú Cherie Lashovú Rhoadesovú vzali do väzby po tom, ako vo štvrtok popoludní miestneho času údajne spustila streľbu v kmeňovom a komunitnom centre v obci Cedarville pri Alturase. Centrum patrí kmeňu Cedarville Rancheria.

Medzi mŕtvymi je 19-ročná žena, 30-ročný muž, 45-ročná žena a 50-ročný muž. Policajný šéf oznámil, že jednou z obetí sa stal aj náčelník kmeňa.

Kmeňoví príslušníci mali poradu o vykázaní Rhoadesovej a jej syna z pozemkov patriacich kmeňu Cedarville Rancheria, ktorý je podľa svojej webovej stránky federálne uznaným kmeňom s 35 členmi.

Rhoadesová, bývalá náčelníčka kmeňa, podľa policajnej správy údajne vytiahla strelnú zbraň, strelila do štyroch ľudí v budove a následne aj do piatej osoby, ktorá sa pokúsila ujsť. Keď útočníčke došla munícia, údajne schmatla mäsiarsky nôž a pobodala ďalšieho človeka.

Jedna osoba, ktorá ušla z budovy, dobehla celá zakrvavená na policajnú stanicu a zalarmovala úrady.

Keď na miesto zločinu dorazili policajti, podozrivá sa nachádzala mimo budovy, utekala a držala v ruke nôž, informoval Barnes.Útočníčka čelí obvineniam z vraždy a pokusu o vraždy.

Pobodanú obeť a jednu z obetí streľby odviezli do nemocnice v kritickom stave.
Telá zabitých sa stále nachádzajú v budove, dodali úrady.
  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu