Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Príbeh výsadkára Conrada a fenky Peg dojal Britániu: Za srdce chytí aj vás

Conrad a fenka Peg
Conrad a fenka Peg (Zdroj: Foto: telegraph.co.uk)

LONDÝN - Nerozlučné priateľstvo výsadkára Conrada Lewisa a fenky Peg dojalo celú Britániu. Conrad bol britský vojak, zahynul počas svojej služby v Afganistane. Jeho najlepším kamarátom sa stal túlavý psík. Ešte počas života si želal, aby si Peg našla domov aj u jeho rodičov. Tak sa aj stalo. Po synovej smrti, milujúci rodičia dali fenke po strastiplnej ceste rovnakú lásku a starostlivosť ako ich jedinečný syn.

Conrad Lewis tragicky zahynul počas vojenskej služby v Afganistane. Pokým žil, spriatelil sa s jedným z miestnych túlavých psov. Fenka Peg sa tak stala jeho nerozlučnou kamarátkou. Na znak toho, že má psíka naozaj rád, poslal svojej rodine niekoľko fotografií, na ktorých boli spoločne. V roku 2010 prišiel domov na Vianoce a rodičom povedal, že by si veľmi želal, aby si Peg našla u nich nový domov.

Stalo sa však obrovské nešťastie. Počas hliadky v roku 2011 Conrada zabil ostreľovač. Milujúci rodičia prišli o najvzácnejšieho človeka, ktorého mali, o svojho syna. Behom sekundy sa zmenil život aj Peg. Prišla o svojho starostlivého pána.

Napriek obrovskému smútku zo straty milovaného syna, si rodičia spomenuli na jeho želanie. Rozhodli sa, že za každých okolností dostanú psíka domov do Británie.

Statočná Peg prekonala strastiplnú cestu. Po tom, čo Conrada zabili, cestovala na palube vrtuľníka na vojenskú základňu Bastion. Psíka potom presunuli do zariadenia pre opustené zvieratá v Kábule. Milujúcich Conradových rodičov potom čakali nekonečné dni vybavovačiek, no nakoniec sa im podarilo Peg dostať do Británie. 

Ako uvádza Telegraph.co.uk, po príchode fenky do krajiny ju čakala povinná polročná karanténa. No, teraz sa už konečne teší z nového domova. "Upokojuje nás, že máme Peg doma. Je to krásny a dobrosrdečný psík. Staráme sa o ňu tak, ako sa ona starala o nášho syna," povedala pre denník Conradova mama. „Psy pomáhajú zmierniť vojakom stres a traumu, ktorú dennodenne zažívajú počas bojov,“ dodal Conradov otec.    
 
 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu