Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tehotnú ženu (†36) v New Yorku zabil pluh: Dieťatko bojuje o život!

Kruté počasie v New Yorku Zobraziť galériu (5)
Kruté počasie v New Yorku (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Prudká snehová víchrica v USA priniesla problémy miliónom obyvateľov, najmenej 21 ľudí prišlo o život. Približne 525.000 odberateľov po celej krajine bolo bez elektriny, v krajine zrušili tisíce letov a aj viaceré vlakové spojenia, informovala dnes tlačová agentúra DPA.

V New Yorku napadlo do 30 centimetrov snehu. Starosta Bill de Blasio povedal, že mesto navštívila už "šiesta zimná búrka za šesť mesiacov". Osobitne tragickým bol v New Yorku prípad 36-ročnej tehotnej ženy, ktorú zachytil snehový pluh. Zomrela v nemocnici. Jej syna lekári priviedli na svet cisárskym rezom, bol však v kritickom stave.

Ďalší ľudia zomreli pri autonehodách, zabili ich padajúce stromy alebo utrpeli infarkt pri odhadzovaní snehu. De Blasia ľudia silne kritizovali, pretože na rozdiel od Washingtonu nechal v New Yorku otvoriť školy. Výčitky však odmietol s tým, že školy zatvoria, až keď to už inak nepôjde.

Guvernér amerického štátu Pensylvánia Tom Corbett odporúčal ľuďom, aby zostali doma. V dôsledku zlého počasia sa v Pensylvánii vykoľajil cisternový vlak s vykurovacím olejom, ktorý unikal z jedného alebo dvoch vagónov. Situácia však bola pod kontrolou.

Podľa amerických meteorológov sa veľká snehová búrka presúva ďalej severovýchodným smerom. Nebezpečná situácia pokračuje, cez víkend by malo znovu snežiť. Vrtochy počasia postihli celkovo 100 miliónov Američanov, uviedla televízia CNN.

Búrkový front sa najskôr prejavil začiatkom týždňa v južných amerických štátoch ako Georgia, Južná Karolína a Alabama. Situácia na cestách sa zhoršovala už s niekoľkými centimetrami mokrého ťažkého snehu. Padajúce stromy a konáre poškodili elektrické vedenia, čo spôsobilo výpadky elektriny. Mnohí ľudia si vytvárali zásoby a pre prípad potreby nakupovali generátory.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu