Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Britániu zasiahol orkán, desaťtisíce domácností sú bez elektriny

Záplavy v Británii Zobraziť galériu (15)
Záplavy v Británii (Zdroj: SITA)

LONDÝN – Desaťtisíce britských domácností zostali bez elektrického prúdu a ľudia dochádzajúci do práce čelia opätovnému prerušeniu dopravy po tom, ako niektoré oblasti Spojeného kráľovstva v stredu zasiahol orkán.

Predpovede na dnes uvádzajú mierne zlepšenie počasia, v piatok však nová tlaková níž postupujúca z Atlantického oceánu opäť prinesie búrlivý vietor s rýchlosťou 130 kilometrov za hodinu. Úrady vydali povodňové výstrahy na území grófstiev Berkshire, Surrey a Somerset nachádzajúce sa na juhu Anglicka, informovala na svojej internetovej stránke spravodajská stanica BBC. V niektorých častiach Británie zastavili vlakovú dopravu, uzavretých je tiež niekoľko cestných komunikácií. Na miestach s nadmorskou výškou nad 250 metrov sa očakáva sneženie, uvádzajú meteorológovia.

Na mnohých miestach boli namerané nárazy vetra s rýchlosťou do 180 kilometrov za hodinu. Varovanie najvyššieho, červeného stupňa, ktoré v stredu vydal Britský meteorologický úrad, však už medzitým prestalo platiť. Energetici informovali, že bez elektrického prúdu zostalo približne 80.000 domácností a firiem, väčšinou na území Walesu. Postihnutý je aj sever, juhozápad a stred krajiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu