Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pitbull roztrhal 11-mesačné dievčatko: Matka nevedela, že pes je nebezpečný?!

Ava-Jayne  so svojou matkou.
Ava-Jayne so svojou matkou. (Zdroj: profimedia.sk)

LANCASHIRE - Iba 11-mesačná Ava- Jayne Corlessová utrpela strašné zranenia, keď ju v spánku napadol americký pitbull teriér. Keď matka Chloe Kingová (20) a jej priateľ Lee Wright (26) začuli rozruch v izbe na poschodí, utekali sa pozrieť, čo sa deje. Hoci obeť z pazúrov šelmy vytrhli, lekári jej už nedokázali nijako pomôcť a po prevoze do nemocnice zomrela.

Britská polícia dvojicu vypočúvala kvôli podozreniu zo zabitia a zanedbávania detí a v stredu ju prepustila na kauciu. Vyšetrovanie pokračuje. Policajný hovorca sa vyjadril, že toto plemeno zvieraťa je v krajine zákazné podľa zákona o nebezpečných psoch z roku 1991.

Polícia už predtým evidovala sťažnosti na nebezpečné zvieratá, ktoré sa pohybovali na pozemku v Blackburne. Faisal Shahzad (35) vraj utiekol po tom, čo dva psy prerazil jeho záhradný plot. "Musel som sa rýchlo skryť do domu a zabarikádovať dvere, pretože sa načahovali po mne," povedal taxikár pre denník Daily Mail a dodal, že má tri deti a všetci boli v dome úplne vystrašení. Oba psy boli desivé.

Ďalší sused Brian Harrison (80) sa vyjadril, že ten pes bol nočnou morou. "Je to absolútna tragédia, ktorá sa nemala nikdy stať. Minulý rok doriadil na smrť susedovu mačku a nikto nič nespravil," spomenul si na smutný prípad z vlaňajška. Aj Kyle Perry (19) už mal s pittbulom nepríjemnú skúsenosť, keď ho naháňal po ulici.

Majitelia psov nemôžu byť zatiaľ stíhaní za útoky na súkromnom pozemku, kým nová legislatíva nenadobudne platnosť tento rok na jar.

Besných útokov psov na ľudí je čoraz viac. Prečítajte si na Vyšetrení, ako spoznáte, že chce pes zaútočiť!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu