Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Desivá zábava novomanželov: Dva týždne po svadbe chceli spečatiť lásku, prišla smrť!

Amber sa zrútila z tohto útesu Zobraziť galériu (3)
Amber sa zrútila z tohto útesu (Zdroj: FB, CNN)

UTAH - Národný park Zion v Utahu počas víkendu poznačila hrozná tragédia. Novomanželia a zároveň milovníci extrémneho športu Amber Bellows (†28) a Clayton Butler sa rozhodli svoje puto upevniť spoločným skokom z vyše 2 tisíc metrového útesu. Pre jedného z nich to však bol skok posledný a druhý zo zaľúbeného páru sa len prizeral, ako jeho láska mizne v hlbokej rokline.

Manželia Amber a Clayton zo Salt Lake City boli svoji len dva týždne, keď sa rozhodli vyliezť na vyše 2 tisíc metrov vysoký útes v národnom parku Zion a podstúpiť extrémny zoskok takzvaným  BASE jumpe spôsobom. Ide o nebezpečný druh športu, pri ktorom ľudia zoskakujú z vysokých objektov, budov či hôr a pád na poslednú chvíľu tlmia otvorením padáku.

Amber a Clayton absolvovali už desiatky zoskokov. Ten novomanželský bol bohužiaľ posledným.
Zobraziť galériu (3)
Amber a Clayton absolvovali už desiatky zoskokov. Ten novomanželský bol bohužiaľ posledným.  (Zdroj: FB)

Tieto riskantné zoskoky sú v parku Zion zakázané, no túžba novomanželov po dobrodružstve bola silnejšia. Amber v sobotu popoludní zoskočila ako prvá, no jej padák sa neotvoril správne a tak Clayton ihneď zoskočil za ňou. K zemi však padala vysokou rýchlosťou a už nemal šancu ju zachytiť.

Keď bezpečne pristál, utekal zohnať pomoc. Telo mŕtvej Amber sa však záchranárom podarilo nájsť až v nedeľu ráno a pomocou vrtuľníka ho z ťažkého terénu previezli do neďalekej nemocnice. "Je to naozaj smutné, vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodine aj priateľom," povedal pre CNN Jim Milestone, jeden zo správcov parku. "BASE jumping je tak nebezpečný. Aj pre tých, čo sú skúsení ako Amber. To je jeden z dôvodov, prečo je to v našom parku zakázané," dodal. Smutný prípad prešetruje polícia.

Amber milovala adrenalínové športy.
Zobraziť galériu (3)
Amber milovala adrenalínové športy.  (Zdroj: FB)

O tom, že Amber bola veľkou fanúšičkou adrenalínových športov, svedčí aj video, ktoré vyše mesiaca pred smrťou s manželom zavesili na internet. Zachytáva ich zoskok z Buttermilk Tower v Utahu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu