Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Ohavná smrť krásneho chlapčeka (†1): Takto obludne ho zniesli zo sveta vlastní rodičia!

Jayden-Lee bol krásny chlapček.. Zobraziť galériu (4)
Jayden-Lee bol krásny chlapček.. (Zdroj: Facebook)

BRISTOL - Jayden-Lee Green, ktorý by budúci mesiac oslávil dva rôčky, zomrel kvôli totálnemu zlyhaniu svojich krkavčích rodičov. Tí mu miesto lieku na zníženie horúčky opakovane podávali metadón, ktorý narkomani užívajú ako náhradu heroínu. Poslednú smrteľnú dávku mu podal jeho otec Jamie Green (33), ktorý však spolu s chlapcovou matkou Soniou Brittonovou (35) objavil jeho mŕtve telíčko až po piatich hodinách. Zatiaľ čo z ich synčeka unikal život, oni boli v totálnom opojení alkoholu a drog.

Noc pred smrťou batoliatka ho jeho rodičia z britského Bristolu, závislí na cracku a heroíne, vzali do miestnej krčmy. O 20.30 ho však na naliehanie majiteľa museli opustiť. Zdesení hostia súdu opísali, že chlapček pôsobil totálne vyčerpane a uplakane, keď ho jeho otec opakovane nútil riadiť plastovú trojkolku.

Po návrate do stiesneného a špinavého bytu sa rodičia pustili do popíjania vodky so spoločným kamarátom a Jaydena-Leeho uložili do postieľky až okolo 02.30 ráno. Hoci sa jeho matka približne o trištvrte na sedem prebudila, nechala chlapčeka spať ďalej. Neskontrolovala ho až do 12.30, kedy zistila, že je mŕtvy.

Sonia a Jayden.
Zobraziť galériu (4)
Sonia a Jayden.  (Zdroj: Facebook)

Tragédia sa odohrala 21. augusta minulého roka a polícia našla malú odmerku so stopami metadónu, ktorý mali jeho rodičia narkomani na predpis. Ten však podávali vlastnému synovi, keď bol príliš "nespokojný", aby im dal pokoj. Prvýkrát sa tak malo stať už osem mesiacov pred jeho smrťou a posledná dávka, ktorú mu pripravil jeho otec, napokon spôsobila definitívne zlyhanie.

O tom, že sa o dieťatko nestarali, svedčí aj smutný fakt, že keď telíčko Jaydena-Leeho prehliadali, malo špinavé nožičky a ležalo v špinavej plienke. Podľa polície nie je možné, aby sa batoliatko nejako dostalo k metadónu samo, pretože fľaša bola zabezpečená detskou poistkou.

Jayden s otcom.
Zobraziť galériu (4)
Jayden s otcom.  (Zdroj: Facebook)

Ohavná smrť krásneho chlapčeka
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Porota na súde napokon rozhodla, že krkavčí otec pôjde za zabitie do väzenia na deväť rokov, zatiaľ čo matka si odsedí štyri roky za to, že o čine vedela a svoje dieťatko nijako nebránila. Obaja sa po vynesení verdiktu rozplakali a Green pri odchode venoval dvanástim porotcom slová, že ich rozhodnutie je nesprávne.

"Budete trpieť bolesťou, ktorá je väčšia ako akýkoľvek trest odňatia slobody uložiteľný za to, čo ste urobili Jaydenovi," vyjadril sa sudca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu