Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalšia obeť potopenej Concordie: Nečakaná smrť potápača

Vrak lode Costa Concordia sa podarilo narovnať
Vrak lode Costa Concordia sa podarilo narovnať (Zdroj: SITA)

GIGLIO – Potápač včera zahynul počas prác na vraku výletnej lode Costa Concordia v Taliansku. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

 Konzorcium firiem Titan Micoperi, ktoré spoločne pripravujú vrak lode na odtiahnutie z pobrežia talianskeho ostrova Giglio, uviedlo vo vyhlásení, že španielsky potápač prišiel o život počas prác pod vodou okolo miesta, kde vrak spočíva.  Vo vyhlásení konzorcia, ktoré priniesla talianska tlačová agentúra ANSA, sa tiež uvádzalo, že prebieha vyšetrovanie príčiny úmrtia.

Posádky záchranárov pripevňujú obrovské nádrže k bokom lode Costa Concordia, aby ju zdvihli k morského dna a nadnášali na morskej hladine, potom bude možné loď odtiahnuť do prístavu na definitívne rozmontovanie. Podľa stanoveného časového plánu majú plavidlo odtiahnuť z pobrežia Giglia v júni. Výletná loď narazila 13. januára 2012 pri riskantnom manévri do skál pri toskánskom ostrove Giglio a prevrátila sa na bok. Pri nešťastí zahynulo 32 pasažierov a posádka. Loď vlani na jeseň počas náročnej a nákladnej technickej operácie postavili z boku do vzpriamenej polohy, čo bola prípravná fáza na odtiahnutie lode.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu