Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Sudca sa pomýlil: Ženu (34) nechal vo väzení namiesto dvoch 154 dní

Destiny Hoffman
Destiny Hoffman (Zdroj: Foto: polícia)

JEFFERSONVILLE - O tom, že každý robí chyby, svedčí aj nasledujúci príbeh. Sudcom by sa však nemalo stávať, aby zabudli na prípad odsúdených a vo väzení ich nechali dlhšie ako je vymeraný trest. Pochybenie sudcu v americkom štáte Indiana spôsobilo, že Destiny Hoffman sa na slobodu dostala až po neuveriteľne dlhých 154 dňoch. V base však mala odsedieť len dva dni.

Američanka Destiny Hoffman (34) bola odsúdená na dva dni väzenia. Sudca, ktorý sa zaoberal jej prípadom, na ňu však pozabudol. Na slobodu sa dostala až po neuveriteľne dlhých piatich mesiacoch. Ženu odsúdili v roku 2013. Vymerali jej trest dva dni, ktoré si mala odsedieť vo väznici v okrese Clark County, štát Indiana. Odsúdili ju za to, že sfalšovala výsledky drogového testu.

Sudca vtedy nariadil, aby na ďalšie konanie žena čakala vo väzbe. Destiny teda čakala a čakala tak dlho, až sa na to zabudlo. Počas kontroly spisov sa chyba zistila. No to už ubehlo 154 dní. Žena už mala byť na slobode, no nebola. Namiesto dvoch dní, čo bol jej trest, si posedela celých päť mesiacov. Za mrežami ju držali od 22. augusta 2013 do 23. januára 2014.

Ako uvádza newsandtribune.com, žena už hovorila so svojim právnikom Nathanom Masingom. Prostredníctvom neho oznámila, že chce žalovať štát za porušenie jej ľudských práv. "Z väzenia napísala zodpovednému sudcovi niekoľko listov, ale nedostala žiadnu odpoveď," uviedol jej právnik.

Destiny je závislá od drog. Na nariadenie súdu sa musela podrobiť odvykacej liečbe v okrese Clark County. Tento liečebný program bol však ostro kritizovaný.  

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu