Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Thajsku vládne neobvykle dlhá zima: Vyžiadala si už 63 obetí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BANGKOK - Najnižšie teploty vzduchu za tri desaťročia zaznamenali dnes v thajskej metropole Bangkok - počas neobvykle studenej zimy, ktorá si na severe Thajska vyžiadala už 63 životov. S odvolaním sa na miestne úrady o tom dnes informovala agentúra DPA.

"Bangkok dosiahol dnes ráno najchladnejší rekord za 30 rokov, keď teplota klesla na 15,6 stupňa Celzia," uviedli zdroje thajského meteorologického úradu. Tohtoročné obdobie chladu trvá v Thajsku takmer tri mesiace, je tak najdlhším v krajine za posledné desaťročie. Podľa pestovateľov sa tiež negatívne podpíše na dôležitej úrode ryže.

Teploty na severe a severovýchode Thajska klesli pod desať stupňov a vyžiadali si 63 ľudských životov v 24 provinciách, informovalo dnes thajské ministerstvo zdravotníctva. Väčšina obetí podľa neho trpela chorobami, ktoré studené počasie ešte zhoršilo. Najmladšia obeť mala jeden mesiac a najstaršia 83 rokov. Vlani počas zimy registrovali v krajine len 25 úmrtí súvisiacich s počasím, vyplýva z údajov ministerstva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu