Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Sexuálne zvrhlosti v cirkevnom seminári: Mladíkov znásilňovalo celé vedenie školy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Wikipedia)

MOSKVA - Prokuratúra povolžského Tatarstanu vyšetruje prípad sexuálneho násilia v radoch pravoslávnych popov. Podozrenie podľa serveru Lenta padlo na prorektora kazaňského pravoslávneho seminára igumena (opáta) Kirilla, ktorý bol zodpovedný za vzdelávanie mladých seminaristov. Do ich znásilňovania bolo ale údajne zapletené celé vedenie školy.

Škandál sa začal rodiť v polovici decembra, kedy vedenie ruskej pravoslávnej cirkvi vykonalo v kazaňskom seminári nečakanú kontrolu. Neskôr sa ukázalo, že zásah moskovského patriarchátu vyvolali opakované sťažnosti študentov, ktorí sa stali obeťou sexuálneho násilia.

Pod sťažnosť sa údajne podpísala väčšina seminaristov. Orgií sa podľa všetkého malo účastniť prakticky celé vedenie školy. Igumen Kirill bol cirkevnou vrchnosťou suspendovaný, aj keď svoju vinu popiera. Ostatní hodnostári vo svojich úradoch zostali, hoci dôkazy proti nim sú podľa kritikov pádne. Zhovievavosť je údajne dielom nátlaku "homosexuálnej lobby" v pravoslávnej cirkvi.

Pomerom v kazaňskom seminári sa na svojom blogu venoval diakon Andrej Kurajev, ktorý bol koncom decembra vylúčený z moskovskej duchovnej akadémie. Vyhadzov prišiel krátko po tom, čo v jednom zo svojich príspevkov zverejnil informáciu o stíhaní igumena Kirilla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu