Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

V USA unikli chemické látky, bez pitnej vody je 300 000 obyvateľov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

CHARLESTON - Úrady v americkom štáte Západná Virgínia zakázali 300 000 obyvateľom používať pitnú vodu po tom, ako došlo k úniku chemickej látky pozdĺž rieky Elk v meste Charleston. Informovala o tom dnes tlačová agentúra Reuters.

Guvernér Earl Ray Tomblin vyhlásil núdzový stav v deviatich okresoch. Zdravotnícke úrady obyvateľom odporučili, aby pitnú vodu používali len na splachovanie toaliet a hasenie požiarov. V postihnutých oblastiach Západnej Virgínie zatvorili školy, bary a reštaurácie. K úniku látky metylcyklohexán, chemikálie používanej v uhoľnom priemysle, došlo v zariadení spoločnosti Freedom Industries.

Miestne médiá priniesli zábery obyvateľov, čakajúcich v radoch pred obchodmi na vodu vo fľašiach, a tiež zábery na prázdne regály so zásobami vody. Guvernér vyzval ľudí, aby vodu z vodovodu nepoužívali na pitie, varenie, pranie alebo umývanie. Zdôraznil, že teraz sú prioritou nemocnice, ústavy sociálnej starostlivosti a školy.

Tomblin tiež povedal, že jeho úrad spolupracuje s národnou gardou a ďalšími štátnymi zložkami pre mimoriadne situácie, aby obyvateľom Západnej Virgínie poskytli vodu čo najrýchlejšie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu