Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

V Taliansku utiekol z väzenia sériový vrah, dolapili ho až vo Francúzsku

Bartolomeo Gagliano
Bartolomeo Gagliano (Zdroj: crimeblog.it)

RÍM - Talianskeho sériového vraha Bartolomea Gagliana, ktorý bol na úteku z janovského väzenia, zadržala polícia vo Francúzsku. Oznámila to dnes talianska ministerka spravodlivosti Annamaria Cancellieriová, ktorú citovala tlačová agentúra AP.

Ministerka správu zverejnila iba niekoľko hodín po tom, ako informovala parlament o zahanbujúcom úniku trestanca. Podľa údajov príslušného rezortu Gagliana dolapili v prímorskom meste Menton na juhu Francúzska ležiacom neďaleko hraníc s Talianskom.
      
Gagliana väzenské úrady za dobré správanie pustili na dvojdňovú návštevu svojej postaršej matky. Muž sa však do väzenského zariadenia v Janove už nevrátil. Páchateľ sa počas návštevy v meste Savona na severe Talianska pod hrozbou použitia strelnej zbrane zmocnil automobilu, na ktorom následne odišiel.
      
Gagliana usvedčili z vraždy prostitútky, ktorú v roku 1981 kameňom dobil na smrť, pričom spôsobil zranenia i ďalšej osobe. Po tom, ako ušiel z väzenského zariadenia pre duševne chorých, v roku 1989 zavraždil ďalších dvoch ľudí. Z väzenia sa mu celkovo podarilo utiecť šesťkrát.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu