Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Víchrica ochromila Britániu, o život pripravila dvoch ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LONDÝN - Tisíce domácností zostali bez elektriny v dôsledku silného vetra, ktorý v stredu postihol západnú časť Britských ostrovov. O život prišli najmenej dvaja ľudia, oznámila dnes televízna stanica Sky News.

Víchrica s nárazmi vetra s rýchlosťou do 145 kilometrov za hodinu môže v priebehu dnešného dňa postihnúť západnú časť Škótska a priľahlých ostrovov, ako aj oblasť Severného Írska. Podobné varovania platia aj pre väčšinu územia Írskej republiky. Orkán zapríčinený atlantickou depresiou spôsobil v stredu večer prerušenie dodávok elektriny do vyše 13.000 domácností a firiem v Severnom Írsku, severozápadnom Anglicku a v južnom Walese. 

Dvadsaťriročná žena prišla o život v blízkosti mesta Mullingar v strednom Írsku, keď na jej auto spadol strom vyvrátený vetrom. Pri podobných incidentoch v Anglicku utrpeli zranenia najmenej traja ľudia. Do rieky Trent v grófstve Lincolnshire spadol 45-ročný muž z paluby malej nákladnej lode. Pátracie práce však museli kvôli zlému počasiu bezvýsledne ukončiť. 

Silný vietor odnášal strechy domov a trhal elektrické vedenia a vyvrátené stromy zatarasili viacero železničných tratí a ciest v južnom a severozápadnom Anglicku. Meteorológovia vydali vyše 140 výstrah pred povodňami, prevažne pre oblasti na západe Spojeného kráľovstva. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu