Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Európu trápi počasie: Zimné búrky a víchrica si vyžiadali obete

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BREST - Pri silných víchriciach na severozápade Francúzska prišli podľa predpokladov o život dvaja ľudia. V noci na dnes spôsobil vietor a dážď v regióne výpadky prúdu pre približne 240.000 domácností, z nich 130.000 v Bretónsku, informovala agentúra DPA.

Na stavenisku v obci Saint-Germain-de-Tallevende v departemente Calvados zahynulo 12-ročné dieťa, na ktoré sa zrútil múr. Miestne úrady uviedli, že nehoda zrejme súvisela s búrkou.

Približne 200 kilometrov severozápadne od Brestu strhli vlny dosahujúce výšku až sedem metrov ruského námorníka z paluby holandskej nákladnej lode Victoriaborg. Pátranie po mužovi by podľa polície malo dnes pokračovať.

Francúzska energetická spoločnosť ERDF oznámila, že sa na postihnutých miestach snaží opraviť elektrickú sieť pred začiatkom vianočných osláv.

Londýnskemu letisku Gatwick i mnohým častiam Británie robí problémy zimná búrka

Značné problémy s dopravou spôsobila v Británii prudká zimná búrka, ktorá postihla najmä mnoho leteckých spojov na londýnskom letisku Gatwick, ale meškajú aj linky autobusové a železničné. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Severný terminál letiska hlásil závažný výpadok elektriny a radí cestujúcim, aby si predtým, než sa vyberú na letisko, zistili stav svojho letu. Navyše, webový server letiska dnes ráno oznámil, že na letisko ani z letiska nepremávajú nijaké vlaky.

Železnice informovali, že počas noci popadalo na koľajnice veľa stromov, čo malo dnes ráno za následok obmedzenie vlakovej dopravy. A dnešok, Štedrý deň, je pre Britov - snažiacich sa dostať domov na Vianoce - jedným z najrušnejších cestovateľských dní celého kalendárneho roka.

Kvôli záplavám a povodniam uzatvorili dnes aj niekoľko cestných komunikácií a zachraňovať bolo treba približne dve desiatky uviaznutých motoristov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu