Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nešikovný terorista: Chcel odpáliť bombu, ale zapálil si oblečenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LONDÝN - Mužovi, ktorý sa v obchode v centre severoírskeho Belfastu pokúsil odpáliť zápalnú bombu, sa nepodarilo nič iné, len si zapáliť oblečenie, čo mu pravdepodobne spôsobilo ťažké popáleniny. Informovala o tom dnes miestna polícia, na ktorú sa odvolala agentúra DPA.

Bomba vybuchla predčasne pod mužovou vetrovkou, keď sa ju v pondelok neskoro večer pokúsil odpáliť v obchode s golfovými potrebami v centre mesta. Následne z obchodu utiekol a pokúšal sa rukami uhasiť plamene, ktoré mu pohltili oblečenie.

"Sme presvedčení, že páchateľ bude musieť navštíviť lekára, aby si nechal ošetriť popáleniny, ktoré utrpel na tvári, rukách a krku," uviedol náčelník polície v Belfaste Alan McCrum. Pri útoku sa okrem páchateľa nikto nezranil. Podľa polície ide o zatiaľ posledný zo série útokov, ktoré v predvianočnom období podnikajú v severoírskej metropole nespokojní republikáni.

Začiatkom mesiaca sa neznámy páchateľ pokúsil vyhodiť do vzduchu podzemnú garáž najväčšieho severoírskeho nákupného strediska Victoria v centre Belfastu. V piatok museli evakuovať približne 1000 ľudí z rušnej štvrte Cathedral, keď sa tam našlo výbušné zariadenie umiestnené v odloženej cestovnej taške.

Pri incidentoch, ktoré odsúdili predstavitelia celého britského politického spektra, neutrpel nikto zranenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu