Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Časť Harvardovej univerzity evakuovali: Hrozba výbušnín!

Časť Harvardovej univerzity evakuovali pre hrozbu, že sú tam výbušniny
Časť Harvardovej univerzity evakuovali pre hrozbu, že sú tam výbušniny (Zdroj: TASR)

BOSTON - Tisíce študentov a zamestnancov dnes dopoludnia evakuovali zo štyroch budov Harvardovej univerzity neďaleko Bostonu, pretože polícia dostala varovný telefonát, že tam boli rozmiestnené výbušniny. Žiadne však napokon nenašli, oznámila univerzita.

Budovy najstaršej univerzity na území Spojených štátov prehľadávala po telefonáte polícia, informovali agentúry Associated Press a Reuters. Dve z evakuovaných budov sú výukové, tretia slúži na ubytovanie študentov a v poslednej sa nachádza vedecké centrum Ivy League v Cambridgei, v ktorom sú desiatky laboratórií, vrátane astronomického, chemického a fyzikálneho.

Študenti Harvardovej univerzity majú celý tento týždeň záverečné skúšky, tie dnešné boli zrušené. Univerzita, ktorá má približne 21.000 študentov, vo vyhlásení zdôraznila, že budovy evakuovala z opatrnosti, "v záujme bezpečnosti našich študentov, zamestnancov a fakulty".

Minulý mesiac bola iná vysoká škola z Ivy League, Yaleova univerzita v Connecticute, uzavretá takmer šesť hodín, kým bezpečnostné orgány prešetrovali správu, že sa tam pohybuje ozbrojený muž. Neskôr sa ukázalo, že to bola planá vyhrážka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu