Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Do smrti princeznej Diany a Dodiho nebola zapletená elitná jednotka SAS

Princezná Diana
Princezná Diana (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britská polícia oznámila, že podľa jej presvedčenia špeciálna jednotka britskej armády SAS nebola zapletená do smrti princeznej Diany a jej priateľa Dodiho al Fayeda pri autonehode v Paríži v roku 1997. Informovali o tom dnes nadránom britské médiá, ktoré citovala tlačová agentúra DPA.

V auguste bola všeobecne medializovaná informácia, že britská polícia preveruje nové tvrdenia, podľa ktorých dvojicu partnerov zabil príslušník britskej armády.

Metropolitná polícia však teraz vo vyhlásení uviedla, že "neexistujú žiadne dôveryhodné dôkazy" o účasti SAS na smrti dvojice a že neexistujú ani žiadne dôkazy, ktoré by si vyžadovali znovuzačatie trestného vyšetrovania.

Oficiálna policajná správa týkajúca sa uvedených obvinení má byť vydaná v priebehu dneška. Diana, Dodi a ich šofér Henri Paul zahynuli 31. augusta 1997, keď ich auto havarovalo na ceste v parížskom tuneli, pričom ich celý čas prenasledovali fotografi.

Dodiho otec Mohammed al Fayed, niekdajší majiteľ londýnskeho obchodného domu Harrods, v roku 2008 oznámil, že ukončuje svoju desaťročnú snahu dokázať, že dvojicu zabili na príkaz britského establishmentu. Otec vysvetlil, že s tým končí pre dobro Dianiných synov Williama a Harryho, uviedla agentúra Reuters.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu