Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Panika: Lietadlo Air France prehľadávajú, údajne je cieľom teroristov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

CARACAS - Venezuelská polícia v noci nadnes evakuovala lietadlo spoločnosti Air France po tom, čo ju francúzske úrady upozornili, že teroristi plánujú na palube počas letu do Paríža odpáliť nálož. Informovala o tom agentúra Associated Press.

Venezuelský minister vnútra Miguel Rodríguez Torres oznámil, že lietadlo na letisku v Caracase začali prehľadávať viac než 60 pyrotechnici a iní experti. Pátranie môže podľa ministra trvať aj niekoľko hodín.

Cestujúcich letu 385 spoločnosti Air France do Paríža naplánovaného na 19.25 miestneho času (00.55 SEČ) evakuovali po tom, čo francúzske úrady dostali údajne vierohodnú informáciu, že teroristi majú v úmysle umiestniť bombu do jedného z lietadiel na linke Paríž-Caracas.

"Nechceme špekulovať nad motívmi, lebo informácie pochádzajú priamo od francúzskych tajných služieb," povedal Rodríguez Torres. Dodal, že z informácií, ktoré získali Francúzi, nebolo jasné, či cieľové lietadlo má vzlietnuť z Paríža alebo Caracasu.

Na letisku Maiquetía už v minulosti vznikli problémy s bezpečnosťou. V septembri polícia zatkla niekoľkých venezuelských vojakov, ktorí letisko strážili, po tom, čo francúzske úrady zadržali rekordných 1,4 tony kokaínu na palube iného letu Air France do Paríža.

Americké ministerstvo zahraničných vecí v minulosti upozornilo, že islamské teroristické skupiny sa snažia etablovať vo Venezuele. Aktivity skupín ako Hizballáh a al-Káida sa však podľa ministerstva v krajine zrejme obmedzujú iba na získavanie prostriedkov a pranie špinavých peňazí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu