Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Krvavá pripomienka newtownskej masakry: Streľba na škole deň pred jej výročím!

Streľba v Colorade Zobraziť galériu (9)
Streľba v Colorade (Zdroj: SITA)

CENTENNIAL - Najmenej dvoch zranených si vyžiadala dnešná streľba na strednej škole v americkom štáte Colorado. Oznámila to miestna televízna stanica KMGH. K incidentu došlo na Arapahoe High School v meste Centennial, ktorú navštevuje 2200 žiakov.

Stal sa deň pred prvým výročím masakry na základnej škole v americkom Newtowne, kde ozbrojený mladík zastrelil 26 ľudí.  Policajti študentov okamžite evakuovali. Na leteckých záberoch miestnych televízií bolo vidieť, ako vychádzajú so zdvihnutými rukami pred školský areál pokrytý snehom. Miestny šerif neskôr podľa agentúry AP oznámil, že  telo strelca našli vo vnútri školy a išlo o jej študenta. Zomrel na zranenia, ktoré si spôsobil sám. Podľa prvotných zistení chcel zastreliť konkrétneho učiteľa.

Po streľbe v Centenniali polícia obkľúčila všetky školy v štáte Colorado

Policajti študentov okamžite evakuovali. Na leteckých záberoch miestnych televízií bolo vidieť, ako vychádzajú so zdvihnutými rukami pred školský areál pokrytý snehom. Miestny šerif Grayson Robinson neskôr podľa agentúry AP oznámil, že telo strelca našli vo vnútri školy a išlo o jej študenta. Zomrel na zranenia, ktoré si spôsobil sám. 

Podľa prvotných zistení chcel mladík zastreliť konkrétneho učiteľa. Ten, keď sa dozvedel o jeho zámere, školu opustil, uviedol Robinson. Ozbrojencovi sa v jeho konaní snažil zabrániť iný študent, ktorý sa však sám stal terčom streľby. S vážnymi zraneniami je hospitalizovaný v nemocnici a jeho stav je kritický, uviedla AP.  

Úrady hlásia aj tretieho zraneného, ale zatiaľ nie je jasné, či bol obeťou streľby. Škola v meste Centennial, ktorú navštevuje 2200 študentov, je vzdialená len 13 kilometrov východne od  Columbine High School v Littletone, kde dvaja tínedžeri v roku 1999 zastrelili 12 spolužiakov a svojho učiteľa. Po čine spáchali samovraždu. Mesto delí len niekoľko kilometrov od mesta Aurora, kde si vlani streľba v tamojšom kine, počas premietania filmu o Batmanovi, vyžiadala 12 obetí na životoch. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu