Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Smrť na narodeninovej párty v Houstone: Dvaja mŕtvi po oslavnej streľbe

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HOUSTON - V pátraní po dvoch strelcoch vo veku 17 a zhruba 22 rokov pokračovala dnes americká polícia v súvislosti so streľbou na narodeninovom večierku na predmestí v Houstone, kde zahynuli dvaja ľudia a 20 ďalších utrpelo zranenia.

Oslavná streľba do vzduchu vyvolala paniku - ľudia skákali z okna na druhom poschodí, aby unikli guľkám, opisuje agentúra AP. Adrian Garcia, šerif okresu Harris, uviedol, že v noci na nedeľu sa na oslave 18. narodenín zišlo zhruba 100 ľudí, väčšinou vo veku 17 až 19 rokov a narodeninová párty sa vymkla spod kontroly.

Ako ďalej vysvetlil Garcia, zrejme to bolo tak, že účastníci večierka tancovali, keď niekto na oslavu vystrelil do vzduchu z pištole. Ďalšia osoba, ktorá bola ozbrojená, začala v zmätku strieľať do davu.

Z 20 zranených utrpeli šestnásti strelné poranenia a ďalší sa zranili, keď sa v panike snažili utiecť. Obeťami boli 18-ročný mladík a 16-ročné dievča, študenti strednej školy.

Šerif povedal, že išlo o "hroznú kombináciu nezrelosti, prístupu k strelnej zbrani a neschopnosti ovládať sa".

Mariah Bouldenová, o ktorej narodeninovú oslavu išlo, vysvetlila, že hostí skontrolovali. Dvaja muži sa odmietli podrobiť prehliadke a odišli. Zrejme však preskočili susedov plot a dostali sa na oslavu cez zadné dvere.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu