Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Venezuelu postihol elektrický výpadok: 70 percent krajiny v tme!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

CARACAS - Caracas a ďalšie mestá vo Venezuele sa v pondelok večer nakrátko ponorili do tmy po tom, ako veľkú časť krajiny postihol elektrický výpadok.

Prerušenie dodávok nastalo vo chvíli, keď rozhlas a televízia vysielali príhovor prezidenta Nicolása Madura, ktorý podobné incidenty označuje za sabotáže zo strany opozície. Ľavicový líder vystúpil päť dní pred komunálnymi voľbami v krajine a najnovší výpadok označil za dielo "fašistickej pravice".

Podľa ministra energetiky Jesseho Chacóna sa bez elektriny ocitli hlavné mesto a okolie ako i viaceré štáty v strednej a západnej časti Venezuely. Doplnil, že udalosť prešetrujú, miesto vzniku je však rovnaké ako v septembri, keď prerušenie dodávok postihlo 70 percent krajiny a trvalo najmenej tri hodiny.

"Pre dnešný výpadok neexistuje žiadny dôvod. Všetci Venezuelčania sú tak trochu prekvapení," povedal Maduro, pre ktorého sú nedeľňajšie voľby skúškou popularity. Problémy v zásobovaní elektrinou sú však v posledných rokoch vo Venezuele bežné, a to i napriek tomu, že krajina je jedným z najväčších svetových producentov ropy. Maduro stavajúci na odkaze svojho zosnulého predchodcu Huga Cháveza ešte v apríli vyhlásil v elektrárenskom sektore stav núdze.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu