Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Letecká tragédia v Kazani: V kabíne Boeingu mala byť nepovolaná osoba!

Zobraziť galériu (9)
(Zdroj: ria novosti)

MOSKVA – V kabíne ruského Boeingu, ktorý sa 17. novembra zrútil v Kazani, vraj bola osoba, ktorá tam nemala čo robiť.

"Táto okolnosť ( ... ) sa mohla stať príčinou nešťastia," uviedol dnes ruský server newsru.com s odvolaním sa na vyjadrenie experta Arkadija Orlova v petrohradskej televízii. Údajne oným neznámym u pilotov mohol byť syn prezidenta autonómneho Tatarstanu, ktorý pri nešťastí zahynul spolu s ďalšími 49 ľuďmi na palube. Experti Medzištátneho leteckého výboru (MAK), ktorý katastrofu vyšetruje, vraj nevylučujú, že dotyčným v kabíne mohol byť Irek Minnichanov, starší z dvoch synov tatárskeho prezidenta.

Ďalším významným pasažierom na palube Boeingu bol šéf republikovej tajnej služby Alexander Antonov.
Podľa Orlova prítomnosť vysoko postavenej osoby v kabíne mohla ovplyvniť počínanie posádky, ktorá sa pri pristávaní dopustila mnohých chýb s tragickým vyústením.

Pilotom sa podľa správy MAK na prvý pokus nepodarilo zvládnuť pristávací manéver a rozhodli sa pristátie zopakovať. Spustili motory na plný výkon a snažili sa prudko zvýšiť letovú hladinu. Pritom ale stroj stratil rýchlosť, ktorú sa posádka snažila opätovne získať prudkým klesaním. Vo výške 700 metrov sa klesanie zmenilo na strmhlavý let a Boeing pod uhlom 75 stupňov a v rýchlosti 450 kilometrov za hodinu narazil do zeme. Pri katastrofe zahynulo šesť členov posádky a 44 cestujúcich, vrátane dvoch dievčat vo veku 11 a 15 rokov a dvoch cudziniek, Britky a Ukrajinky.

Medzištátny letecký výbor (MAK), ktorý vyšetruje zrútenie ruského Boeingu v Kazani, poprel dnes správy ruských médií, že vraj v pilotnej kabíne bol syn vysoko postaveného politika, ktorý tam nemal čo robiť. Doterajšie poznatky z vyšetrovania nehody vraj prítomnosť cudzej osoby v kokpite nenaznačujú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu