Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nové domnienky o leteckej tragédii v Kazani: Pilot mohol mať falošnú licenciu

(Zdroj: SITA)

MOSKVA – Pilot ruského lietadla, ktoré sa v polovici novembra zrútilo v Kazani, mohol mať falošnú pilotnú licenciu. S odvolaním sa na ruských vyšetrovateľov to dnes oznámila agentúra AP.

Pri tragickej nehode zomrelo všetkých 50 ľudí na palube. Hovorca vyšetrovateľov Vladimir Markin povedal, že kapitán lietadla získal pilotný preukaz v malom výcvikovom stredisku, ktoré už neexistuje. Podľa policajtov je možné, že neabsolvoval riadny výcvik.

V súvislosti s nehodou zo 17. novembra, pri ktorej zahynul aj syn prezidenta autonómneho Tatarstanu, doteraz neboli vznesené žiadne obvinenia. Podľa odborníkov prvé výsledky vyšetrovania naznačujú, že príčinou havárie bola strata rýchlosti stroja v dôsledku chyby pilota, ktorý sa údajne s lietadlom vôbec prvýkrát pokúšal o opakované pristátie.

Podľa hovorcu Markina pilot zrúteného lietadla predtým pracoval ako navigátor a údajne sa preškolil na pilota lietadiel typu Boeing. "Vyšetrovatelia ale majú určité pochybnosti, či výcvik skutočne absolvoval," povedal Markin.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu