Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vyšetrovatelia vraždy podnikateľa Housku požiadali verejnosť o pomoc

Roman Houska
Roman Houska (Zdroj: Martin Adamec / MAFRA /Profimedia.sk)

PRAHA – Českí kriminalisti vyšetrujúci vraždu kontroverzného podnikateľa a sivej eminencie ČSSD Romana Housku z Chomutova sa dnes v Ústí nad Labem obrátili s prosbou o pomoc na verejnosť.

Vyzvali všetkých ľudí, ktorí sa 18. novembra v čase medzi 17.00 a 19.00 h pohybovali v okolí ulice Kamenný vrch, aby kontaktovali políciu. Malo by ísť hlavne o možných svedkov, ktorí v inkriminovanom čase využívali komunikáciu Chomutov-Jirkov alebo sa pohybovali v lesoparku Kamenný vrch. Informovali o tom servery Novinky.cz a iDNES.cz.

Polícia dnes potvrdila známe fakty o zločine, avšak neuviedla nič o tom, čo vražde predchádzalo, či aký mohol byť motív páchateľa. Netajila, že sa zaoberá možnosťami, že by kauza súvisela s rozdeľovaním európskych dotácií, prípadne požičiavaním peňazí. Zdôraznila, že to nie sú jediné vyšetrovacie verzie. Už skôr medializované informácie o tom, že vyšetrovatelia nemajú prebytok stôp a dôkazového materiálu, tak môžu byť pravdivé. Vypočuli síce ľudí z Houskovho okolia vrátane jeho partnerky, námestníčky hajtmana Jany Vaňhovej, ale veľa sa toho nedozvedeli. Polícia preto dosiaľ nevie ani to, odkiaľ pochádza plachta, ktorou vrah prikryl mŕtve telo - či si ju priniesol so sebou, alebo ju našiel až na mieste činu. Nepomohli ani kamery umiestnené na streche garáže, pred ktorou došlo k vražde. Polícia dúfala, že mohli zločin zaznamenať. V médiách sa však objavili informácie, že to boli len atrapy.

Podľa informácií iDNES.cz polícia nenašla ani vystrelené nábojnice, preto sa domnieva, že vrah strieľal z bubienkovej pištole, v ktorej zostávajú. Na otázky prítomných novinárov policajti dnes neodpovedali s tým, že aj naďalej má výhradné právo poskytovať informácie o tomto prípade Krajské štátne zastupiteľstvo v Ústí nad Labem.  Pohreb zavraždeného podnikateľa sa uskutoční v Chomutove v piatok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu