Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Českom otriasla vražda politika: Sociálneho demokrata našli zastreleného!

Roman Houska
Roman Houska (Zdroj: Martin Adamec / MAFRA /Profimedia.sk)

CHOMUTOV - Ústecký krajský štátny zástupca Jan Jakovec dnes povedal, že muž zavraždený v pondelok v Chomutove bol skutočne miestny vplyvný sociálny demokrat, podnikateľ Roman Houska.Nebylo to poprvé, kdy se Houska dostal do konfliktu se zákonem. Letos v březnu například parkoval na zákazu vjezdu, v roce 2003 pak přejel nohu strážníkovi, který ho chtěl pokutovat za špatné parkování.

"Môžem potvrdiť, že Roman Houska zomrel násilnou smrťou, " povedal Jakovec. Po páchateľovi policajti pátrajú. Viac odmietol povedať s tým, že na prípad je uvalené informačné embargo. Housku niekto zavraždil v pondelok podvečer. Jeho partnerku, bývalú hejtmanku Ústeckého kraja Janu Vaňhovú polícia odviedla nevedno kam.

Polícia na chomutovskú ulicu Kamenný vrch, kde mal Houska so svojou partnerkou, námestníčkou ústeckého hajtmana Janou Vanhovou rodinný dom, prišla na základe telefonátu okolo 19:00. Ako Houska zomrel, nechcel povedať. Podľa niektorých spravodajských serverov bol zastrelený.

"Kým nebudeme mať informácie o páchateľovi, nebudeme poskytovať žiadne ďalšie informácie, " vyhlásil Jakovec. Houska bol životným partnerom Jany Vanhovej (ČSSD), bol tiež asistentom sociálnodemokratického poslanca Jaroslava Krakoru.

Kontroverzný a vplyvný

Houska, označovaný za vplyvného člena severočeskej ČSSD, bol u západných susedov známy najmä jeho problémami so zákonom. Koncom 90. rokov ho podozrievali, že vydieral podnikateľa, v roku 2005 však krajský súd proces zastavil. V septembri 2012 zas prišiel o vodičský preukaz, pretože pri kontrole policajnou hliadkou odmietol podstúpiť dychovú skúšku a odber krvi.

Nebolo to prvý ani posledný krát, čo sa dostal do problémov so zákonom. Naposledy v marci tohto roku parkoval na zákaze vjazdu a v roku 2003 prešiel nohu policajtovi, ktorý mu chcel dať pokutu za zlé parkovanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu