Sobota21. september 2024, meniny má Matúš, zajtra Móric

Španielsko čelí škandálu: Mladí živoria, kráľ utrácal za luxusnú jachtu!

Španielska kráľovská jachta stojí daňovníkov poriadne peniaze Zobraziť galériu (2)
Španielska kráľovská jachta stojí daňovníkov poriadne peniaze (Zdroj: internet)

ŠPANIELSKO – Krízou zmietané Španielsko má na krku ďalší škandál. Pošramotenú povesť inak obľúbenej kráľovskej rodiny opäť naštrbilo plýtvanie s verejnými financiami. Tento raz na miliardárskej jachte. Plavidlo v hodnote vyše 40 miliónov eur a ktorého obsluha stála ďalších 20 miliónov, bude od daňových poplatníkov pýtať ďalšie milióny.

V krajine, kde je každý druhý mladý bez práce, celková miera nezamestnanosti dosahuje astronomických rozmerov, kráľ chodí do Botswany na poľovačky a jeho dcéra s manželom sú obvinení z nelegálneho obohatenia z verejných financií, sa dejú veci.

V rámci súcitu sa rozhodol kráľ túto jachtu predať, no dočkal sa nemilého prekvapenia. Posádka ho totiž zažalovala a požadovala 1,2 milióna ako odškodné!

Kráľ Juan Carlos má hlavu v smútku
Zobraziť galériu (2)
Kráľ Juan Carlos má hlavu v smútku

Šok prišiel až na samotnom pojednávaní, keď sa zistilo, že kapitán s ročným platom takmer 140 tisíc eur zarába dvakrát toľko ako premiér.

Nemilé prekvapenia pokračovali, aj keď vyplávalo na povrch, že za rok 2012 sa posádka, na čele s kapitánom, dostala na šíre more iba jediný raz! Aj to iba preto, aby sa uistili, či sú motory stále funkčné.

Vyzerá to, že jachta s názvom Fortuna, prinesie daňovým poplatníkom, ktorí sa v zlej sociálnej a ekonomickej situácii každú chvíľu búria, iba ďalší účet za nezmyselné plýtvanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu