Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nad Krejčířom sa zmráka, český miliardár sa dnes postaví pred súd

Radovan Krejčíř
Radovan Krejčíř (Zdroj: SITA)

JOHANNESBURG - Český podnikateľ Radovan Krejčíř sa dnes postaví pred juhoafrický súd pre podozrenie z únosu a z pokusu o vraždu, ktorých sa podľa polície dopustil s niekoľkými spoločníkmi tento rok v júni. Súd by mal rozhodnúť o tom, či Krejčířa umiestni do väzby, alebo mu umožní prepustenie na kauciu.

Polícia Krejčířa kvôli podozreniu zatkla pred desiatimi dňami. Súd mal pôvodne o kaucii rozhodovať už minulý týždeň, nakoniec ale rokovania preložil na dnešok. Sudca tak urobil na základe posudku Krejčířovho lekára, podľa ktorého hrozilo Čechovi zlyhanie obličiek, ak by nebol prevezený do nemocnice.

Spoločne s Krejčířom bude pred súdom stáť aj Juhoafričan Desai Luphondo, ktorý bol zatknutý v rovnaký deň ako český podnikateľ. V prípade sú obvinení aj dvaja príslušníci špeciálnej policajnej jednotky pre boj s organizovaným zločinom Hawks (Jastraby) Samuel Maropeng a Jeff Nthoroane, ktorí údajne boli na Krejčířovej výplatnej listine a zadržaní boli v utorok.

Krejčíř žije v JAR od roku 2007 a ​​juhoafrické médiá jeho tamojšie pôsobenie spájajú s radom trestných činov, súd mu ale žiadny z nich nepreukázal. Česko, odkiaľ Krejčíř utiekol v roku 2005 pri domovej prehliadke, usiluje o podnikateľove vydanie, juhoafrické úrady ale vo veci doteraz nerozhodli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu