Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slovenka Mária (25) terčom kyselinového útoku: Má znetvorenú tvár a bojuje o život!

Na Máriu zaútočili, keď sedela v aute Zobraziť galériu (5)
Na Máriu zaútočili, keď sedela v aute (Zdroj: Útok v Plzni)

PLZEŇ - Útočník je na úteku! Plzenskí policajti pátrajú po mužovi, ktorý dnes ráno v mestskej časti Lobzy polial kyselinou Slovenku Máriu P. (25). Na dievčinu zaútočil, keď sedela v aute, o čom svedčí aj poleptané sedadlo na strane vodiča. Márii poskytli prvú pomoc svedkovia aj policajti a záchranári ju v kritickom stave previezli do plzenskej fakultnej nemocnice, kde bojuje o život.

K útoku došlo okolo 8:00 na ulici Pod Vrchom v plzenskej mestskej časti Lobzy. "Podľa prvotných informácií z miesta činu zatiaľ neznámy páchateľ k žene pristúpil a vylial na ňu neznámu tekutinu, pravdepodobne kyselinu," uviedla policajná hovorkyňa Jana Tomková. Terčom útoku sa podľa Tv Nova stala Mária zo západného Slovenska, ktorá v tom čase sedela v aute na strane vodiča, kde ostali viditeľné stopy po rozleptaní kyselinou.

Sedadlo, na ktorom Máriu zasiahla kyselina.
Zobraziť galériu (5)
Sedadlo, na ktorom Máriu zasiahla kyselina.  (Zdroj: policejny tydennik)

Podľa hovorcu záchranárov Václava Ondru žene najviac pomohli ľudia, ktorí jej poskytli prvú pomoc krátko po tom, čo jej telo žieravina zasiahla. "Dá sa povedať, že jej zachránili život, a to vďaka oplachovaniu pokvapkaných častí," uviedol. Ak by kyselina pôsobila dlhšiu dobu, dostala by sa do kože, svalov a postupne ďalej do tela.

V tomto aute Mária v čase útoku sedela.
Zobraziť galériu (5)
V tomto aute Mária v čase útoku sedela.  (Zdroj: policejny tydennik)

Aj napriek okamžitej pomoci je Máriin stav kritický a v nemocnici bojuje o život. "Jej stav je veľmi kritický, utrpela život ohrozujúce poranenia, a to v oblasti tváre, horných a čiastočne i dolných končatín," uviedla hovorkyňa nemocnice Gabriela Levorová. Policajti teraz po páchateľovi pátrajú. Či si svoju obeť vyhliadol náhodne alebo išlo o cielený útok, je zatiaľ nejasné. "Stál tu skoro ráno muž, ktorého som tu ešte nevidela. Na hlave mal čapicu a na sebe dlhšiu bundu," opísala ho očitá svedkyňa.

Sprvu sa objavili informácie, že útočník najprv Máriu z auta vytiahol a až potom ju oblial. To však polícia nepotvrdila. Kyselina, ktorou jej znetvoril tvár, bola zrejme vysoko koncentrovaná, rozožrala totiž aj zariadenie auta.

Na Máriu zaútočili v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: policejny tydennik)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu