Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tvár Martiny (25) pred kyselinovým útokom: Zohavil ju ohrdnutý expriateľ?

Martina pred útokom sedel v aute so slovenským EVČ Zobraziť galériu (3)
Martina pred útokom sedel v aute so slovenským EVČ (Zdroj: Policejní deník, denik.cz)

PLZEŇ - Pomsta za rozchod? Zdravotný stav krásnej manažérky Martiny (25) z Plzne, ktorá sa v pondelok stala obeťou kyselinového útoku, je naďalej vážny a nebezpečný útočník je stále na úteku. Polícia po ňom intenzívne pátra a pracuje s niekoľkými vyšetrovacími verziami, z ktorých zrejme najpravdepodobnejšou je pomsta bývalého priateľa. Martina sa s ním totiž rozišla len nedávno a údajne za veľmi nepríjemných okolností.

Plzenskí policajti ani deň po útoku na ulici Pod Vrchom v mestskej časti Lobzy nikoho podozrivého nezadržali. Pátrajú však po mužovi, ktorý by mohol pomôcť hrozný incident objasniť. "Ide o muža mladšieho vzhľadu, štíhlej postavy, odhadom 175 centimetrov vysokého, ktorý mal na sebe tmavé oblečenie a na hlave mohol mať tmavú šiltovku alebo kapucňu," povedala policajná hovorkyňa Jana Tomková.

Ako identita, tak ani motív útočníka stále nie je známy. Polícia pracuje s niekoľkými vyšetrovacími verziami, no konkretizovať ich nechce. Špekuluje sa, že jednou z nich by mohla byť pomsta bývalého priateľa, s ktorým sa Martina nedávno rozišla a beštiálnym činom ju vraj chcel pripraviť o krásu. "Chodili spolu niekoľko rokov a rozchod to jednoznačne nebol normálny. Bol z toho veľmi smutný a padali od neho slová ako zrada, svinstvo a ďalšie," povedal kamarát Martininho expriateľa pre Plzenský deník.

Na Máriu zaútočili v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: policejny tydennik)

Pochybuje však, že by muž, ktorý pracuje v Plzni ako taxikár, bol schopný niečoho tak brutálneho. Martinin bývalý priateľ vraj nebol žiadny surovec ani bitkár. V čase, keď sa Plzenský deník snažil získať jeho reakciu, bol na polícii. Či ho vypočúvala v súvislosti s kyselinovým útokom, denník neinformuje.

Vážne zranená Martina žije a pracuje v Plzni ako manažérka jednej z personálnych agentúr, ktorá zamestnáva cudzincov. Do úvahy tak prichádza aj útok zo strany jedného z nich, no polícia žiadne domnienky nekomentuje. Krásna dievčina je naďalej v kritickom stave. "Jej stav je veľmi kritický, utrpela život ohrozujúce poranenia, a to v oblasti tváre, horných a čiastočne i dolných končatín," povedala v pondelok hovorkyňa nemocnice Gabriela Levorová. O jej osude rozhodnú zrejme najbližšie hodiny.

Na mladú manažérku si mal útočník počkať pred jej domom v mestskej časti Lobzy a keď nastupovala do svojho auta so slovenským evidenčným číslom, vylial na ňu kyselinu, pričom mieril na tvár. Žieravina jej rozožrala pokožku tváre, rúk aj nôh. Tekutina musela byť vysoko koncentrovaná, pretože rozleptala aj látku na sedadle auta a na karosérii po nej ostali veľké fľaky.

Na Máriu zaútočili v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: policejny tydennik)

Dievčinu zrejme pred istou smrťou zachránila duchaprítomnosť očitých svedkov, ktorí jej postihnuté miesta začali oblievať vodou. "Dá sa povedať, že jej zachránili život, a to vďaka oplachovaniu pokvapkaných častí," uviedol hovorca záchranárov Václav Ondra. Napriek tomu je jej stav naďalej vážny. Útočník z miesta ušiel ihneď po útoku a polícia ho zatiaľ márne hľadá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu