Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Malému Milesovi s leukémiou splnili sen: Zapojil sa aj Obama

Malému Milesovi sa splnil sen
Malému Milesovi sa splnil sen (Zdroj: Twitter)

SAN FRANCISCO - San Francisco v piatok pred zloduchmi zachraňoval malý Batman. Stalo sa tak počas dobročinnej akcie, ktorou tisíce dobrovoľníkov splnili sen chlapcovi postihnutému leukémiou. Päťročný Miles Scott v sprievode svojho hrdinu Batmana v rovnakom, len menšom prevleku ponáhľal vždy osobne tam, kde ho bolo treba. Na svojom webe o tom informoval denník The Guardian.

Kalifornskej mesto zasiahla v osudný deň rad zinscenovaných zločinov. "Batkid" musel najprv zachrániť mladú ženu, ktorú zlosynovia uniesli a pripútali k výbušnine. Potom pomohol Batmanovi zatknúť jedného jeho tradičného komiksového a filmového nepriateľa hádankára, ktorý sa snažil vykradnúť banku. Zarazil tiež vyčíňanie ďalšieho podobného zloducha zvaného Tučniak.

Do takzvaného Milesovho dňa sa zapojil aj starosta mesta a polícia. Úrady na začiatku akcie verejne požiadali Batkida o pomoc. Keď chlapec súhlasil, prišiel pre neho muž v prezlečení Batmana autom, ktoré sa podobalo legendárnemu autu netopierieho hrdinu, Batmobil. "Bež a nalož im. Bež zachrániť mesto," povzbudzoval chlapca z Bieleho domu aj americký prezident Barack Obama.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu