Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Minister klamal: Pre túto drahú drobnosť musel odstúpiť

Slawomir Nowak
Slawomir Nowak (Zdroj: FB)

VARŠAVA - Predseda poľskej vlády Donald Tusk prijal v piatok demisiu ministra dopravy po tom, čo vyšetrovanie prokuratúry preukázalo, že minister vo svojom majetkovom priznaní neuviedol, že vlastní drahé náramkové hodinky. Informovala o tom agentúra AP.

Minister Slawomir Nowak zo svojej funkcie odstúpil po tom, čo prokurátor požiadal o zrušenie jeho imunity, aby ho mohol vypočuť. Predseda vlády Tusk vyhlásil, že Nowaka rád zoberie späť do vlády, ak vyšetrovanie dopadne v jeho prospech.

Prípad ministra Nowaka vrhol ďalší tieň na Tuskovu vládnucu Občiansku platformu (PO), ktorá je už dlhšie pod paľbou kritiky za netransparentné politické praktiky. Strana sa pred parlamentnými voľbami naplánovanými na rok 2015 snaží vylepšiť si imidž.

Prokuratúra začala prípad ministra Nowaka vyšetrovať už v máji, a to na základe obvinení, že drahé náramkové hodinky neuviedol vo svojom majetkovom priznaní. Nowakove hodinky majú podľa vyšetrovateľov cenu 2500 eur, zatiaľ čo poľské médiá hovoria až o 4000 eurách.

Majetkové priznania sú v rámci boja proti korupcii povinní podávať všetci poľskí štátni predstavitelia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu