Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nečasovu novú manželku vylúčili z ODS: Môže si za to sama!

Jana Nečasová, šéfka kancelárie českého premiéra Petra Nečasa.
Jana Nečasová, šéfka kancelárie českého premiéra Petra Nečasa. (Zdroj: ÚVČR)

PRAHA – Miestne združenie českej Občianskej demokratickej strany (ODS) v Prahe-Zličíne vylúčilo dnes večer z donedávna vládnej parlamentnej strany Janu Nečasovú, pôvodne Janu Nagyovú.

Informáciu priniesla spravodajská televízia ČT24. Stalo sa tak podľa internetového serveru Lidovky.cz po tom, čo sa združenie údajne opakovane márne snažilo o kontaktovanie Nečasovej, ktorá nereagovala.
Ako uviedol pre internetový server iDNES.cz poverený šéf ODS v Prahe-Zličíne Leoš Semecký, dôvody vylúčenia komentovať nebude. Treba si počkať na zajtrajšie oficiálne stanovisko.

Podľa tohto serveru sa o budúcnosti Nagyovej v strane nehlasovalo po prvý raz, predtým ju však spolustraníci vyzvali iba na pozastavenie členstva v ODS. Jana Nagyová sa v polovici júna 2013 stala protagonistkou aféry, ktorá otriasla českou politickou scénou a viedla v konečnom dôsledku k pádu vlády premiéra Petra Nečasa.

Niekdajšia šéfka Nečasovho kabinetu čelí po vyšetrovacej väzbe na slobode trestnému stíhaniu za organizovanie nezákonného sledovania bývalej manželky premiéra Radky Nečasovej a dvoch zamestnancov Úradu vlády ČR českým Vojenským spravodajstvom.

Navyše sa mala spolupodieľať na údajnom podplácaní trojice bývalých poslancov-rebelov ODS.
Jana Nagyová sa v septembri tohto roku vydala za Petra Nečasa a odvtedy nosí jeho meno.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu