Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Verejná poprava v Severnej Kórei: Na štadiónoch zastrelili až 80 ľudí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SOUL - V komunistickej Severnej Kórei začiatkom tohto mesiaca verejne popravili okolo 80 ľudí. Väčšina z nich sa previnila ilegálnym sledovaním juhokórejských filmov alebo distribúciou pornografie, napísal dnes konzervatívny juhokórejský denník Čungang ilbo s odvolaním sa na nemenovaný zdroj, ktorý KĽDR nedávno navštívil.

Popravy sa údajne uskutočnili v siedmich mestách s výnimkou metropoly Pchjongjang. Vo Wonsane, hlavnom meste provincie Kangwon, úrady zhromaždili 10.000 ľudí na štadióne, kde sledovali popravu ôsmich ľudí zastrelením, uviedol nemenovaný zdroj.

Správa novín Čungang ilbo vyvolala rôzne reakcie medzi severokórejskými prebehlíkmi. Prevádzkovatelia webovej stránky North Korea Intellectual Solidarity uviedli, že ich zdroje ich pred niekoľkými mesiacmi informovali o plánovanej vlne verejných popráv.

"Režim má zrejme strach z potenciálnych zmien v myslení ľudí a preventívne sa ich snaží zastrašiť," povedal jeden z prevádzkovateľov stránky .

Autori stránky Daily NK, ktorú prevádzkujú severokórejskí utečenci a má širokú sieť zdrojov, však tvrdia, že nemajú informácie o popravách.

Sledovanie zahraničných filmov alebo seriálov, najmä z Južnej Kórei, je v KĽDR prísne zakázané. Vďaka digitálnym pamäťovým médiám však obchod s nelegálnymi videami prosperuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu