Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Muž spadol z posedu a zlomil si chrbticu: Na druhý deň si zvolil smrť!

Tim Bowers
Tim Bowers (Zdroj: SITA)

INDIA - Dlhoročný lovec Tim Bowers (32) si pri páde z päť metrov vysokého posedu vážne zranil chrbticu a zostal ochrnutý od ramien nadol. Lekári ho umelo udržiavali v spánku a dýchať vedel iba s pomocou ventilátora. Keď rodina požiadala zdravotníkov, aby ho prebudili a povedali mu diagnózu, zvolil si radšej smrť ako doživotné utrpenie.

Aj keď mal muž mozog v poriadku, jeho telo bolo nenávratne poškodené a stavce rozdrvené. Jeho sestra Jenny Shultzová, ktorá pracuje ako sestra na jednotke intenzívnej starostlivosti hneď pochopila, aký závažný je jeho stav a že šanca na uzdravenie je prakticky nulová. Keďže už predtým Tim hovoril, že ak by sa mu niečo podobné stalo, zvolil by si radšej smrť, nechala ho rodina rozhodnúť o jeho osude.

Tim sa iba na začiatku augusta oženil so svojou priateľkou Abbey, s ktorou čaká dieťa a vychováva nevlastného synčeka. Aj napriek tomu, že by to znamenalo, že nikdy neuvidí svojho budúceho potomka, dala mu rodina šancu, nech sám prijme ťarchu svojej voľby. Zvyšok života by totiž strávil v nemocnici, alebo podobnom zariadení a dýchal iba s pomocou prístroja.

Na druhý deň, preto Tima prebrali a keď mu vysvetlili dôsledky jeho zranení, dali mu otázku, ako s nimi naloží. Podľa jeho sestry dôrazne zavrtel hlavou a vyjadril tým, že za takýchto okolností viac pokračovať nechce. Lekári mu preto vybrali dýchaciu trubicu a Bowers, ktorý veľa času trávil kempovaním, lovom a pomáhaním svojmu otcovi na farme v Indiane, o niekoľko hodín zomrel.

Súd už dávno potvrdil právo pacientov odmietnuť podporu života, ale Timov prípad je nezvyčajný v tom, že väčšinou rozhodnutie o ukončení robia rodinní príslušníci a nie sám postihnutý.

Tim strávil posledných päť hodín života so svojou rodinou a 75 kamarátmi, ktorým za ním prišli, modlili sa a spievali piesne. Strach muža z invalidného vozíka bol asi väčší ako strach zo smrti, informoval portál dailymail.co.uk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu