Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Aktivisti za práva homosexuálov sa stali v Rusku terčom útoku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Na aktivistov za práva homosexuálov zaútočili v nedeľu v Petrohrade maskovaní páchatelia. Vyzbrojení boli vzduchovými zbraňami, informovala dnes agentúra RIA Novosti.

Aktivisti uviedli, že niekoľko ľudí v maskách vtrhlo do ich kancelárie, kde mali stretnutie, a spustili paľbu. Petrohradská polícia potvrdila incident s tým, že jedného mladíka museli hospitalizovať - trafili ho v blízkosti oka.

Aktivistka z LGBT komunity Anna Pruckovová na sociálnej sieti Vkontakte napísala, že pri útoku utrpela ľahké zranenie chrbta. Páchatelia podľa nej mali so sebou aj bejzbalové palice.

RIA Novosti ďalej uviedla, že k incidentom medzi aktivistami z LGBT komunity a antihomosexuálnymi skupinami dochádza v Petrohrade pravidelne. Toto mesto bolo jedným z prvých v Rusku, ktoré zaviedlo kontroverzné pokuty za "homosexuálnu propagandu" medzi mládežou.

Kritici tvrdia, že táto legislatíva, ktorá vyvolala medzinárodné odsúdenie, keď ju neskôr v podobnej forme prijali na federálnej úrovni, je namierená proti homosexuálom a vyvolala celonárodnú homofóbiu. Kremeľ ale trvá na tom, že zákon je určený na ochranu detí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu