Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Snowden si môže vydýchnuť, podarilo sa mu nájsť prácu v Rusku

Edward Snowden
Edward Snowden (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Azylant Edward Snowden si po niekoľkých mesiacoch hľadania konečne našiel v Rusku prácu. Bývalý spolupracovník amerických tajných služieb prostredníctvom svojho advokáta oznámil, že ho zamestnal istý komerčný ruský internetový portál. Bližšie informácie Snowden s ohľadom na vlastnú bezpečnosť verejnosti neoznámi.

Snowden sa tento rok v lete uchýlil do Ruska z obavy pred zatknutím, ktoré mu v USA hrozí za vyzradenie informácií o činnosti amerických tajných služieb. V niekoľkých svetových médiách Američan publikoval podrobnosti o aktivitách americkej Národnej agentúry pre bezpečnosť (NSA) pri monitorovaní medzinárodnej telefonickej a internetovej prevádzky. Informácie o špehovaní, ktoré sa nevyhlo ani európskym štátnikom, vyvolali celosvetový škandál.

Podľa advokáta Anatolija Kučerena sa Snowden z obavy pred odvetou amerických úradov musí aj v Rusku skrývať. Miesto jeho pobytu zostáva neznáme, málo informácií preniklo na verejnosť o podmienkach, v akých americký azylant v Rusku žije. Vie sa len, že sa učí rusky a veľa cestuje, finančné prostriedky mu ale údajne už dochádzajú.

Na nové miesto má Snowden nastúpiť v piatok. Niekoľko ponúk na zamestnanie už americký programátor údajne odmietol, rovnako ako aj "veľa" ponúk na sobáš. Azyl v Rusku dostal Snowden na rok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu