Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Obžalovali britského hackera: Prenikol do počítačov americkej vlády

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NEWARK - Muža z Británie zatkli a obžalovali z preniknutia do počítačových systémov americkej armády, Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA) a ďalších federálnych inštitúcií USA.

Podľa žaloby, ktorú dnes vzniesla veľká porota v Spojených štátoch, sa 28-ročný Lauri Love a jeho partneri dopustili krádeže informácií o vojakoch a ďalších vládnych zamestnancoch. Vláda USA uviedla, že zámerom bolo "narušiť prevádzku a infraštruktúru" federálnych orgánov, informovala agentúra AP.

Lova zadržali minulý piatok v jeho bydlisku v obci Stradishall vo východnom Anglicku britské orgány v rámci separátneho vyšetrovania, uviedla americká federálna prokuratúra.

Americkí vyšetrovatelia anglického hackera obviňujú, že spolupracoval s dvoma osobami v Austrálii a ďalším spolupáchateľom vo Švédsku.

Žaloba uvádza, že od októbra 2012 do októbra 2013 prenikli do tisícov počítačových systémov a umiestnili v nich programy umožňujúce do nich neskôr znova vniknúť a ukradnúť údaje. Išlo okrem iného o siete amerického Úradu pre protiraketovú obranu (MDA), ženijného vojska, NASA či Úradu pre ochranu životného prostredia (EPA).

Uvedeným spôsobom mali získať rozsiahle množstvo dôverných dát vrátane údajov o rozpočte, likvidácii vojenských objektov a osobných informácií tisícov vojakov a civilistov, dodáva agentúra Reuters.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu