Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Britský súd rozhodol o osude počítačového hackera: Do Spojených štátov ho nevydajú

Lauri Love máva svojim priaznivcom pred súdom 5. februára 2018 v Londýne.
Lauri Love máva svojim priaznivcom pred súdom 5. februára 2018 v Londýne. (Zdroj: TASR/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

LONDÝN - Podozrivého britského počítačového hackera nevydajú na súdny proces do Spojených štátov. Informovala o tom v pondelok agentúra AP.

Londýnsky súd rozhodol v pondelok o nevydaní Lauriho Lova do Spojených štátov, čím vyhovel jeho odvolaniu. Podozrivému hackerovi však stále hrozí súdny proces v Británii. Rozhodnutie v prospech 33-ročného Lova prijali prítomní v sále s jasotom.

Americké úrady podali žiadosť o jeho vydanie pre obvinenia súvisiace s kybernetickým hackerstvom. Love podľa nich medzi októbrom 2012 a októbrom 2013 kompromitoval vládne siete a kradol z nich dáta.

Obžaloba ďalej tvrdí, že Love ukradol veľké objemy dát z rôznych agentúr americkej vlády vrátane armády, ministerstva obrany, federálneho rezervného systému a NASA. Love je obvinený v troch amerických štátoch: New Jersey, New York a Virgínia. Agentúra AP doplnila, že Love trpí Aspergerovým syndrómom a depresiami.

Podľa mužových obhajcov by jeho vydanie do USA bolo "nespravodlivé a kruté". Počas pojednávania v novembri argumentoval tím právnych zástupcov obvineného s tým, že Love by mohol po vydaní do USA spáchať samovraždu. V pondelkovom rozhodnutí londýnskeho súdu sa ďalej pripúšťa možnosť Lovovho súdenia v Británii, ktoré by podľa neho nebolo považované za "kruté".

Viac o téme: HackerVydanieSúd Veľká BritániaSpojené štátyLauri Love
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu