Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vianočné stretnutie kráľovskej rodiny: Malý princ George chýbal

William a Kate Zobraziť galériu (6)
William a Kate (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britská kráľovská rodina sa už tradične na Vianoce stretla v Sandringhame v Norfolku, kde má kráľovná Alžbeta II. svoje vidiecke sídlo. Spoločne sa zúčastnili omše v kostole svätej Márie Magdalény, ktorý sa na panstve nachádza. Pred kostolom sa tlačili stovky ľudí, ktorí dúfali, že zazrú tento rok narodeného princa George, teda syna princa Williama a jeho manželky Kate. Malý princ s nimi ale na omšu nedorazil.

Zatiaľ čo vlani bola kráľovská účasť o poznanie nižšia, pretože princ Harry slúžil v Afganistane a William trávil sviatky s rodičmi svojej manželky, tento rok sa v Norfolku zišlo hneď niekoľko generácií. Kráľovná dorazila na omšu v oranžovom kabáte v sprievode vnučky Zary Phillipsovej, ktorá onedlho porodí svojho prvého potomka .

Na panovníčku a jej príbuzných pred chrámom čakalo množstvo ľudí. Tešili sa najmä na malého princa Georga, jeho rodičia Kate a William ale prišli ruka v ruke bez neho. "Mali sme s Georgom skvelé ráno, nemôžem sa dočkať na budúci rok, keď bude väčší," zveril sa podľa agentúry AP princ William.

Napríklad sedemdesiatpäťročná Cicely Howardová sa pýtala na malého princa aj jeho matky Kate. "Povedala mi, že mal skvelý deň, ale že ho viac zaujímal baliaci papier, ako samotné darčeky," opísala Howardová.

Omše sa zúčastnil aj princ Charles s manželkou Camillou a ďalšie dve Alžbetine deti princezná Anna a princ Andrew s rodinami. Druhý Charlesov syn princ Harry dorazil sám, hoci sa špekulovalo, že ho odprevadí jeho priateľka Cressida Bonasová. Nikde neboli vidieť ani Katini rodičia Michael a Carole Middleton. U nich sa podľa denníka The Daily Telegraph však predpokladá, že prídu vo štvrtok priamo do kráľovnino sídla.

Oslavy Vianoc budú popoludní pokračovať ďalšou tradíciou - o štvrtej odvysielajú rozhlas a televízia kráľovnin prejav k národu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu