Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Gréci zverejnili verzie identity dievčatka z rómskej osady: Jednou je Dominika z Bratislavy!

Mária a nezvestná Slovenka Dominika Zobraziť galériu (2)
Mária a nezvestná Slovenka Dominika (Zdroj: SITA, policia)

ATÉNY - Američanka, Švédka či dokonca Slovenka? Pátranie po totožnosti blonďavej Márie (6), ktorú pred dvoma týždňami našli v gréckej osade u falošných rómskych rodičov, zamestnáva celý svet. Polícia spracováva tisícky podnetov od rodičov nezvestných detí , z ktorých teraz vybrala osem prípadov označených ako "sľubných". Zaujímavé je, že medzi nimi figuruje aj malá Slovenka Dominika (6).

Mária, gréckymi médiami pomenovaná ako "blonďavý anjelik", spustila globálne vyšetrovanie Interpolu po tom, čo ju kukláči pri razii zameranej na držanie drog a zbraní našli v rómskej osade neďaleko gréckeho mesta Farsala. Svetlovlasé, modrooké dievčatko sa vôbec nepodobalo na rodičov, čím vzbudilo podozrenie zodpovedných. To, že Hristos Salis a Eleftheria Dimopoulou nie sú jej biologickými rodičmi, nakoniec potvrdili aj testy DNA.

Polícia od počiatku pátrania preverila už 8 tisíc prípadov nezvestných detí z celého sveta, pričom v ôsmich z nich pripustila súvislosť s blonďavou Máriou. Grécke médiá hovoria o štyroch stratených dievčatkách  z USA, po jednom zo Švédska, Francúzska, Kanady a Poľska. V prípade malej Poľky však v skutočnosti ide o Dominiku Gajdárovú z Bratislavy, ktorú mal ešte v roku 2011 spolu s bratom Martinom uniesť vlastný otec z Bratislavy.

Podobnosť s Dominikou je mizivá

Informácie o malej Slovenke zverejnil grécky portál ethnos.gr s tým, že by mohlo ísť o unesenú Máriu, avšak podoba medzi oboma dievčatkami je mizivá. Dominika má hnedé oči a plavé vlasy, Mária zase modré oči a blonďavé vlasy. Jedným z ich spoločných znakov je vek. Predseda charitatívnej organizácie s názvom "Rozosmejte dieťa", ktorá sa stará o malú Máriu, dnes totiž vyhlásil, že nemá štyri, ale päť až šesť rokov. Rovnako ako Dominika. Vyšetrovatelia na to mali prísť na základe odtlačkov zubov.

Dominika sa na Máriu veľmi nepodobá, vyšetrovatelia však napriek tomu pracujú s verziou, že by mohlo ísť o dievčatko z osady.
Zobraziť galériu (2)
Dominika sa na Máriu veľmi nepodobá, vyšetrovatelia však napriek tomu pracujú s verziou, že by mohlo ísť o dievčatko z osady.  (Zdroj: polícia)

Obe dievčatká tiež mali zmiznúť v rovnakom čase. Dominiku spolu s bračekom Martinom pred dvoma rokmi, krátko po Vianociach, uniesol ich vlastný otec a má sa s nimi skrývať po celom svete. Máriu mali falošní rodičia ukrývať rovnako dlhú dobu. Po malých Gajdárovcoch pátra aj Interpol a zrejme práve preto sa slovenské dievčatko dostalo medzi okruh nezvestných detí podobných malej Márii.

Na internete sa tiež objavilo ďalšie video, na ktorom mali blonďavé dievčatko z osady nútiť tancovať za peniaze. Mária je na záberoch viditeľne nesvoja, zanedbaná a snaží sa napodobňovať pohyby rómskej tanečníčky.

Falošných rodičov obvinili z únosu

Rómsky pár bol dnes obvinený z únosu a získania falošného rodného listu. Právnička rómskej dvojice Marietta Palavrová vyhlásila, že pár si ju vzal k sebe, keď zostala opustená. Palavrová pre televíziu Skai takisto uviedla, že biologická matka dievčatka, cudzia štátna príslušníčka, sa chcela dieťaťa zbaviť.

Svedkovia, ktorí dnes sprevádzali rómsku dvojicu k prokurátorovi, vyhlásili, že biologickí rodičia dievčatka sú Rómovia z Bulharska a dieťa dali preč, keď malo len 15 dní. Úrady majú podozrenie, že dvojica patrí do siete obchodníkov s ľuďmi alebo ľudskými orgánmi. Záznamy ukazujú, že dvojica má celkovo 14 detí, registrovaných v troch rôznych častiach Grécka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu