Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zachcelo sa im alkoholu: Zlodeji ukradli množstvo vzácneho bourbonu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Vzácny bourbon za 25 000 dolárov ukradli neznámi páchatelia z pálenice Buffalo Trace Distillery v meste Frankfort v americkom štáte Kentucky. Miestny šerif Pat Melton v sobotu uviedol, že páchatelia zrejme pracovali v liehovare alebo v ňom mali spojenca.

Podľa neho došlo ku krádeži v dobe od poslednej inventúry pred dvoma mesiacmi. Zlodeji ukradli celkovo 65 krabíc so 195 fľašami dvadsaťročného bourbonu Pappy Van Winkle. "Nikto neodnesie naraz 65 krabíc. Myslíme si, že brali dve-tri krabice naraz," dodal Melton.

Ku krádeži došlo v čase rastúceho dopytu po bourbone a whisky od špičkových producentov v štátoch Kentucky a Tennessee. Podľa Meltona stála fľaša ukradnutého bourbonu 130 dolárov. "Ak sa k nej však dostanete. Na druhotných a ďalších trhoch sa predáva za 300 či 400 dolárov, niekedy aj za 2000," dodal v súvislosti s online aukciami.

Hodnota dvadsaťročného bourbonu vyplýva predovšetkým z toho, že sa ho destiluje málo. Podľa autora knihy o bourbone Chucka Chowderyho sa vyrába len asi 6000 až 7000 krabíc rady Van Winkle, vrátane značky Pappy. "Do fliaš sa stáča len obmedzený počet sudov," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu